Legebitra: vabilo za sodelovanje v raziskavi (šolstvo)

Go down

Legebitra: vabilo za sodelovanje v raziskavi (šolstvo)

Objavlja  legebitra on Sre Jun 29, 2011 5:04 pm

Društvo informacijski center Legebitra v okviru mednarodnega projekta »Breaking the Walls of Silence« (Prebijati tišino) med junijem in novembrom 2011 izvaja raziskavo, namenjeno srednješolskim učiteljicam in učiteljem. Z raziskavo želimo ugotavljati odnos učiteljic in učiteljev do homoseksualnosti in homofobije v šolskem okolju. Rezultati raziskave bodo služili nadaljnjemu razvoju orodij, s katerimi želimo v prihodnosti senzibilizirati učiteljice in učitelje za problematiko istospolno usmerjenih mladih v šolah, prepoznavanja homofobije in kršitev človekovih pravic teh mladih ter jim nuditi podporo za spopadanje z diskriminacijo in homofobijo.

Če niste srednješolska učiteljica ali srednješolski učitelj, prosimo, da informacijo o raziskavi s povezavo na spletni vprašalnik http://www.1ka.si/a/7217 posredujete srednješolskim učiteljicam in/ali učiteljem, ki jih poznate.

Raziskovanje odnosa do homoseksualnosti v šoli podpira tudi Urad Republike Slovenije za mladino, ki je v podpornem pismu, med drugim, zapisal: »Urad RS za mladino prepoznava raziskovalno iniciativo Društva Legebitra kot prispevek k zagotavljanju varnega prostora za istospolno usmerjene mlade v specifičnem (šolskem) okolju. V Uradu RS za mladino zato menimo, da lahko raziskava pripomore k izobraževanju in vključevanju mladih v družbo ter obenem ozavešča šolsko javnost o potencialni vrednosti vključevanja vseh mladih v družbene procese, ki temeljijo na spoštovanju človekovih pravic.« Pismo podpore je v celoti objavljeno TU.

Najlepša hvala za vaše sodelovanje!
Podporo raziskovanju odnosa do homoseksualnosti in homofobije v šoli so izrazili:
Urad Republike Slovenije za mladino
Znanstveni svet Pedagoškega inštituta
SVIZ – Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

Projekt »Breaking the Walls of Silence« (Prebijati tišino) se izvaja od podpori Evropske komisije, Direktorata za pravosodje, svobodo in varnost v okviru programa Daphne III (Prevent and combat violence against children, young people and women and to protect victims and groups at risk). Vsebina raziskave ne odraža nujno stališča Evropske komisije.

legebitra

Število prispevkov : 11
Join date : 11/02/2009

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu